Uutinen

Econet toimittaa 12 imuselkeytintä Viron suurimmalle vesilaitokselle

Itämeren rannalla on käynnistynyt mittava saneeraushanke.

Tallinna Vesi uudistaa Paljassaaressa sijaitsevan jätevedenpuhdistamon biologisen puhdistusjärjestelmän seuraavan neljän vuoden aikana. Yhtiö investoi kaiken kaikkiaan lähes 9 miljoonaa euroa jäteveden käsittelyn parantamiseen.

”Nykyaikaisen tekniikan ja laitteiden asentaminen auttaa saavuttamaan yhä vaativammat ympäristötavoitteet ja varmistaa jätevedenkäsittelyn pienemmällä energiankulutuksella”, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Jaak Kleinberg pääurakoitsijana toimivasta RVT Ehitus OÜ:stä.

Tämän seurauksena typen ja fosforin poisto tehostuu, mikä takaa Itämereen johdettavan puhdistetun veden korkean puhtaustason.

Econet on mukana hankkeessa toimittamalla 12 imuselkeytintä, jotka erottelevat mekaanisesti biologisen lietteen jätevedestä. Kunnalliseen käyttöön optimoidut ja Pohjois-Euroopan vaativiin olosuhteisiin soveltuvat laitteet takaavat toimintavarmuuden suurten vesimassojen käsittelyssä.

Imuselkeytinten valmistuksessa käytetään haponkestävää ja ruostumatonta terästä, mikä takaa pitkän käyttöiän sekä minimoi huoltotarpeen. Ensimmäiset laitteet saapuvat Tallinnaan alkusyksystä 2024, ja loput toimitamme vuosina 2025–2027.

”Meille tämä on erinomainen referenssi paitsi Viron ja Baltian markkinoille, myös globaalisti”, Econetin toimitusjohtaja Heikki Viitanen korostaa.

Paljassaaren 12 selkeytysallasta ilmasta käsin.

Tallinna Vesi edelläkävijänä Baltiassa

Paljassaaren jätevedenpuhdistamolla käsitellään yli 550 000 asukkaan jätevesiä sekä alueen hulevesiä. Tämä merkitsee sitä, että vuosittain puhdistamon läpi virtaa 50 000 000 kuutiometriä vettä kolmen eri käsittelyvaiheen kautta Itämereen. Viimeisenä käsittelyvaiheena Paljassaaren puhdistamolla käytetään biosuodatintekniikkaa, joka on ainoa laatuaan Baltian maissa.

Tallinnan kaupunki on panostanut merkittävästi jätevedenpuhdistuksen tehostamiseen, mikä on tuottanut tulosta: vuodesta 2006 lähtien Tallinna ei ole enää HELCOMin (Itämeren Meriympäristön Suojelukomissio) korostamien ympäristöongelma-alueiden listalla. Tämä on suuri tunnustus kaupungin jatkuville investoinneille jätevedenpuhdistusprosessin parantamiseksi.

>> Lue lisää Econetin vedenkäsittelylaitteista

<< Takaisin ajankohtaisiin aiheisiin

Pääkuva: iStock

 

Ota yhteyttä

Heikki Viitanen
Toimitusjohtaja