Referenssit

Flotaation koneistourakka uuteen keskuspuhdistamoon

Asiakas

Vesikolmio Oy on Kalajokilaakson kuntien omistama vuonna 1968 perustettu tukkuvesiyhtiö. Yhtiö vastaa osakaskuntien alueen talousveden hankinnasta sekä jätevesien puhdistamisesta ja kuntakeskusten välisestä siirtämisestä. Vesikolmio huolehtii noin 30 000 asukkaan jätevesistä.

Haaste

Kalajokilaaksoon rakennettiin uusi keskuspuhdistamo, koska alueen jätevesilaitokset olivat käyttöikänsä päässä. Yhdellä modernilla ja suurella keskuspuhdistamolla on helpompaa vastata kiristyneisiin lupaehtoihin ja puhdistusvaatimuksiin, kuin usealla pienellä laitoksella.

Uuden keskuspuhdistamon käsitellyt jätevedet lasketaan Pohjanmereen. Pohjanmeren säilyttämiseksi ja rehevöitymisen ehkäisemiseksi Vesikolmio tarvitsi luotettavan kumppanin toteuttamaan keskuspuhdistamon flotaation koneistourakan.

Ratkaisu

Econet vastasi haasteeseen ja toteutti keskuspuhdistamon flotaation koneistourakan. Erillisurakkaan sisältyi kolmen flotaatiolinjan suunnittelu, toteutus ja asennus.

Flotaation avulla jätevedestä voidaan poistaa tehokkaasti kiintoainesta ja rehevöitymistä edistävää fosforia.  Luotettavasti ja tehokkaasti toimiva flotaatio auttaa Vesikolmiota vastaamaan tiukentuneisiin lupaehtoihin ja saavuttamaan erinomaisen puhdistustuloksen. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Vesikolmion ja Econetin välillä.

 

Ota yhteyttä

Ilkka Niskanen
Projektipäällikkö