Uutinen

Uutta osaamista Econetissa

Econetin suunnitteluinsinööri Otto Kankaanpää valitsi itselleen merkityksellisen alan. Lue Oton esittely.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Otto, valmistuin ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi LUT-yliopistosta kesällä 2021. Valitsin ympäristötekniikan alan, koska minua kiinnostivat ympäristöasiat ja tekniikka. Sitten löytyikin koulutusohjelma, jossa nämä yhdistyivät. Erikoistuin uusiutuvaan energiaan. Koen sillä olevan merkittävä rooli ihmiskunnan suurten kysymysten ratkaisussa.

Miltä työskentely Econetissa vaikuttaa ensimmäisten kuukausien perusteella?

Todella mukavalta, minut on otettu hyvin vastaan. Alkuvaiheessa kaikki tuntui toki uudelta ja ihmeelliseltä, mutta kokeneen henkilöstön ohjauksessa työt ovat asettumassa uomiinsa.

Mitä tehtäviisi kuuluu?

Suunnittelen asiakkaille prosesseja esimerkiksi jätevesilaitoksiin ja vedenottamoihin, niin julkiselle puolelle, kuin eri teollisuuden alojen tarpeisiin.

Mikä on työssäsi parasta?

Pääsen hyödyntämään laajasti erilaisia insinöörin perustaitoja, ja koen työni merkitykselliseksi. Tällä alalla on kyse ihmisen ja yhteiskunnan perustarpeista.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan boulderointia, eli kiipeilen ulkona ja sisällä matalissa korkeuksissa ilman varmistusvälineitä. Lisäksi tykkään kokata, ja kotoani löytyy kotipanimo. Myös oluen valmistuksessa puhdas vesi on avainroolissa. Valmistan erityisesti pintahiivaoluita, kovasti ovat kaverit kehuneet.

 

Ota yhteyttä

Otto Kankaanpää
Suunnitteluinsinööri