Uutinen

Juha Kontturi Econetin osakkaaksi

Suunnittelupäällikkö Juha Kontturi on kutsuttu Econet Oy:n osakkaaksi 14.12.2021 alkaen.

Kontturi on pitkän linjan suunnitteluammattilainen, joka vastaa Econetin suunnittelutöistä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus vesi- ja jätevedenkäsittelylaitosten rakennus-, layout- ja infrastruktuurisuunnittelusta mm. puunkäsittelyteollisuudessa ja kunnallisissa vesilaitoksissa.

Kontturi on työskennellyt Econetin palveluksessa vuodesta 2002, eli koko yrityksen historian ajan. Hän kuuluu myös yhtiön johtoryhmään ja hallitukseen.

– Econetin näkymät ovat erinomaiset. Meillä on viriämässä uusia projekteja kotimaassa, ja tunnustelemme mahdollisuuksia mm. Kiinassa. Tuore liiketoimintakauppa toi prosessitekniikan myyntiin tärkeitä lisäpalikoita, Kontturi kertoo.

Mutkan kautta uudelleen omistajaksi

Kontturi oli osakkaana myös Econet Groupissa, josta Econet Oy irtaantui MBO-kaupalla elokuussa 2021.

– Alkuperäinen ajatus oli ryhtyä Econetin omistajaksi MBO-kaupan yhteydessä, mutta aiempi omistusosuuteni Groupista muodostui lakitekniseksi esteeksi, Kontturi jatkaa.

Toimitusjohtaja Heikki Viitasen mukaan pitkän linjan suunnitteluammattilaisen liittyminen omistajaryhmään tuo kokemusta ja vakautta yhtiön toimintaan.

– Juha on yhtiömme avainhenkilöitä ja hänen suunnitteluosaamisensa täydentää hienosti omistajaryhmän näkemystä toimialasta, kommentoi Viitanen.

Kokeneille osaajille on tilausta

Kontturin mukaan vesirakentamisen alalla on kova kysyntä pitkän linjan suunnitteluosaamiselle.

– Kokeneita ammattilaisia on jäämässä tai jäänyt eläkkeelle. Vastataksemme tulevaisuuden suunnitteluhaasteisiin ja ollaksemme entistä kilpailukykyisempiä tulemme vahvistamaan joukkoamme osaavilla henkilöillä vedenkäsittelyprosessien eri osa-alueilla, Kontturi sanoo.

 

Ota yhteyttä

Juha Kontturi
Suunnittelupäällikkö