Uutinen

Projektipäällikkö Mikko Syrjälä on hitsaustaitoinen maailmanparantaja

Voisi sanoa, että jokaisessa econettilaisessa asuu pieni maailmanparantaja. Laiteliiketoiminnan projektipäällikkö Mikko Syrjälä ei tee poikkeusta – hän tekee päivittäin konkreettista työtä maailman vesien puhdistamisen puolesta.

Mikko toimii myynnin tukena ja vastaa Econetin vedenkäsittelylaitteiden tuotekehityksestä ja yhteistyöstä sopimusvalmistajien kanssa. Hän – jos kuka – tuntee kyseiset laitteet. Mikko aloitti toistakymmentä vuotta sitten levyseppähitsaajana, ja rakensi samoja laitteita silloisessa Slamex Oy:ssä. Erinäisten vaiheiden kautta tie vei hitsauskoordinaattoriksi ja lopulta työnjohtajaksi.

Econet osti helmikuussa 2022 liiketoimintakaupalla Slamex-vesilaitteita Dewaco Oy:ltä, ja samalla Mikko siirtyi Econetin palvelukseen.

– Yhteistyötä on tehty aina, joten tämä ei ollut mikään iso muutos. Malmilla on mukavat työkaverit, ja tekemisen meininki.

Mikolla on taskussaan mm. työteknikon ja hitsauskoordinaattorin pätevyys. Projektipäällikkönä Mikkoa ei enää nähdä hitsauskypärä päässä laitteiden parissa, mutta konepajatöissä hankitusta käytännön osaamisesta on valtava etu.

– Taustani ansiosta näen helposti, onko laitteet tehty oikein. Toimin neuvonantajana, jos laitevalmistuksessa ilmenee ongelmia.

Mikon mukaan laitteiden tuotekehitys on vuosien varrella johtanut kohti kestävämpiä materiaaleja. Digitalisaatio on uinut vedenpuhdistukseen siten, että laitteita voi esimerkiksi ohjelmoida bluetoothin avulla.

Vapaa-ajallaan Mikko pyörittää uusperhearkea Lahdessa, hiihtää, rullaluistelee ja hoitaa perheen kahta koiraa. Entiseltä levyseppähitsaajalta on pakko udella omasta autotalliprojektista. Sellainen on vuoden 1973 Soliferin kunnostaminen. Mikolle kävi kuten kiireisille miehille tuppaa käymään: purku hoitui joutuisasti, mutta kokoaminen ja maalaaminen odottavat inspiraatiota.