Uutinen

Econet tavoittelee pääsyä Kazakstanin mittaviin jätevedenpuhdistamo-hankkeisiin

Suomalainen vesialan projektiurakoitsija Econet ja Kazakstanin tasavallan asumisen sekä kunnallisten palvelujen kehittämisestä vastaava KazCenter ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka tarkoituksena on hyödyntää Econetin osaamista ja jätevedenkäsittelyteknologiaa maan vesihuollon parantamiseksi. Valtio on ilmoittanut rakentavansa uusia jätevedenpuhdistamoja yli 2 miljardin Yhdysvaltain dollarin edestä.

Kazakstanin Astanassa 11. huhtikuuta allekirjoitettu kumppanuussopimus kattaa teknologian siirron, yhteistyön perusraamit sekä aikataulun Econetin vedenkäsittelyteknologian hyödyntämiseksi Kazakstanin tulevissa vesiprojekteissa.

KazCenter Housing and Communal Services is represented by Chairman of the Board A. Umerbayev, and Econet by Chairman of the Board Mika Kärkkäinen.
Sopimusta allekirjoittamassa KazCenterin hallituksen puheenjohtaja A. Umerbayev ja Econetin hallituksen puheenjohtaja Mika Kärkkäinen.

”Econetin ja KazCenterin välinen strateginen kumppanuus on merkittävä askel alueen vesihuollon parantamiseksi. Sopimuksen puitteissa lähdemme selvittämään yhteistyömahdollisuuksia valmistaa laitteitamme Kazakstanissa”, kuvailee Econetin liiketoimintajohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Kärkkäinen.

Kazakstan on ilmoittanut suunnitelmistaan parantaa kaupunkiensa ja kuntiensa jätevedenkäsittelyä rakentamalla lähivuosina 69 uutta jätevedenpuhdistamoa, joiden yhteisarvo on yli 2 miljardia dollaria.

Tähtäimessä Keski-Aasian kasvavat markkinat

Sopimus on tulosta Econetin pitkäjänteisistä pyrkimyksistä päästä kiinni Keski-Aasian kasvaviin markkinoihin. Kazakstan on Keski-Aasian johtava valtio ja suurin talous, jonka tavoitteena on jopa kuuden prosentin talouskasvu vuonna 2024. Maan hallitus on nostanut vesitalouden ja jätehuollon tehostamisen prioriteeteiksi.

Econet huomioi alueen geopoliittiset haasteet ja liiketoimintaympäristön riskit huolellisella valmistautumisella ja luotettavien yhteistyökumppaneiden avulla.

”KazCenter on arvostettu, tunnettu ja vaikutusvaltainen kumppani. Econetille on kunnia saada toimia yhteistyössä heidän kanssaan”, Kärkkäinen kertoo.

Laitevalmistus säilyy ennallaan

Econet on tunnettu korkealaatuisista vedenkäsittelyratkaisuistaan, jotka on suunniteltu kohdealueiden vaativiin olosuhteisiin. Pohjoismaiden ja Baltian alueen asiakkaiden laitteiden valmistus jatkuu nykyiseen tapaan luotettujen sopimuslaitevalmistajiemme kanssa Suomessa ja Euroopassa.

Otsikkokuva: iStock

<< Takaisin ajankohtaisiin aiheisiin

 

Ota yhteyttä

Mika Kärkkäinen
Liiketoimintajohtaja